Klachtenbehandeling

Een klachtenbehandeling is onder andere geschikt voor;

  • Hoofdpijn
  • Nekklachten
  • Schouderklachten
  • Tintelingen in handen en vingers
  • Polsklachten
  • Elleboogklachten
  • Slijmbeursontstekingen
  • (lage) rugklachten
  • Liesklachten
  • Knie-/enkelklachten

De start van een behandeling met als doel pijn en/of een bewegingsbeperking te verminderen c.q. weg te nemen bestaat uit een korte intake, afnemen van testen en observatie. Hierna bespreek ik met jou de bevindingen en start de behandeling.

De technieken die ik gebruik zijn divers van aard en bestaan uit een combinatie van bindweefseltechnieken, triggerpointbehandeling, massagegrepen, strechting, deep-tissue technieken, bekken- en wervelcorrecties en medical taping. Wat ik toepas is afhankelijk van de uitkomsten uit de intake, testen en observatie.

Bij het behandelen van je klachten zal je tijdens de behandeling ervaren dat het gevoelig is omdat er spierknopen en verklevingen worden losgemaakt. Tijdens de behandeling blijf ik met jou afstemmen of de intensiteit nog te doen is. Teveel pijn zorgt namelijk voor een toename van spierspanning wat de effectiviteit van de behandeling in de weg staat.

Omdat het lichaam als een kettingreactie functioneert zal ik me niet alleen focussen op het probleemgebied maar alles behandelen wat in relatie staat tot de klacht om zo jouw klachten effectief aan te pakken. 

Door de bestaande klachten gaat je lichaam zich aanpassen en ga je anders bewegen om het probleemgebied te ontzien. Hierdoor ontstaan weer nieuwe klachten op andere plekken omdat het lichaam functioneert als een kettingreactie.

Als er ergens in je lijf iets niet lekker zit kan dit ergens anders klachten geven. Pijn in de onderrug kan bijvoorbeeld zijn oorsprong hebben vanuit de bilspieren of de stand van het bekken en hoofdpijn kan zijn oorsprong hebben in het schoudergebied. 

Na 1 tot 2 behandelingen dient er al een verlichting in je klachten merkbaar te zijn. Indien jouw klachten buiten mijn expertise vallen of er geen verbetering plaatsvindt kan het noodzakelijk zijn om door te verwijzen naar een arts of therapeut.

Gemiddeld zijn 5 wekelijks achtereenvolgende behandelingen voldoende om klachten weg te nemen. Hierna zal een afbouw plaatsvinden in de frequentie om de klachten blijvend weg te houden.

Als aanvulling geef ik adviezen omtrent houding en beweging of praktische adviezen zoals het optimaal inrichten van een werkplek. Ook weer aansluitend op jouw wensen en behoeften.